Beste elektrische plooifietsen met middenmotor

Beste elektrische plooifietsen met middenmotor

Elektrische vouwfietsen worden alsmaar populairder, tegelijk met de andere elektrische fietsen. Een elektrische fiets die opvouwbaar is, biedt tal van voordelen voor pendelaars, kampeerders en andere fietsers. Maar hoe kies je de juiste fiets voor jouw doeleinden. Om die reden schrijven we deze blogpost over de beste elektrische plooifietsen met middenmotor.

Het e-bike landschap verandert voortdurend. Een fiets die vandaag populair is, wordt morgen misschien alweer uitgerangeerd. In dit artikel focussen we ons dus niet op de specifieke plooifiets met middenmotor die momenteel de beste koop is. We geven je eerder de perfecte tips die je nodig hebt om de ideale plooifiets te vinden.

Bovendien kunnen we ook verdergaan op de verschillende merken en types waarvan we weten dat ze een schot in de roos zijn. Kies je voor het model van vorig jaar of voor het model van dit jaar? Met sommige merken weet je gewoon zeker dat je goed zit!

Beste super compacte elektrische plooifietsen met middenmotor

Wanneer je op zoek gaat naar een elektrische plooifiets die je een aangename en natuurlijke rij ervaring geeft, kies je best voor een fiets met middenmotor. Die selectie zorgt er meteen voor dat er enkele vouwfietsen uit de selectie verdwijnen!

Dit zijn de interessantste merken elektrische vouwfiets met middenmotor.

KUGOO

De elektrische vouwfietsen van Kugo zijn erg interessant, vooral omdat ze voorzien zijn van een app. Het zijn slimme elektrische fietsen die zichzelf calibreren. De app helpt je bovendien met tal van acties voor, tijdens en na het fietsen.

De batterij van deze fietsen zit trouwens netjes weggewerkt in het frame. Ze zien er dus stijlvol en strak uit!

BOHLT plooifiets met middenmotor

De vouwfietsen van het merk Bohlt zijn ideaal voor gebruik in de stad.

Ze zien er niet alleen super stijlvol uit. Je neemt ze ook makkelijk mee op het openbaar vervoer. Het zijn de ideale pendelfietsen, maar uiteraard dienen ze ook perfect voor regulier gebruik.

Eco Flying elektrische vouwfietsen

De Eco Flying elektrische plooifietsen zijn modern en veelzijdig. De meeste plooifietsen hebben een achterwielmotor. De plooibare elektrische offroad bike van Eco Flying ziet er niet alleen super cool en robuust uit. De fiets bewijst ook dat hij alle terreinen makkelijk de baas kan.

Een off road elektrische fiets die je makkelijk op plooit en in de koffer vervoert? Dit is em!

Waarom kiezen voor een elektrische vouwfiets?

Een elektrische vouwfiets biedt veel voordelen voor een ruime diversiteit aan gebruikers. Dit type fietsen plooit makkelijk op en kan compact verpakt worden. De elektrische vouwfiets is handig voor mensen die op een beperkte ruimte toch een fiets willen stockeren. Maar ook mensen die hun reisroute opsplitsen, deels met de fiets en deels met het openbaar vervoer, hebben erg veel baat bij het gebruik van een plooifiets. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een elektrische plooifiets:

  • Elektrische aandrijving voor trapondersteuning
  • Je fiets meenemen zonder fietshouder te monteren
  • Neem je fiets makkelijk mee op de bus of trein
  • Sta nooit meer in de file
  • Snel en gezwind doorheen de stad
  • Draagbaar en licht ontwerp
  • Altijd en overal een fiets bij je hebben!

Waarom kiezen voor een fiets met middenmotor?

Dat een plooifiets handig is voor veel fietsers, is wel duidelijk. Maar waarom zouden we per se willen kiezen voor een elektrische plooifiets met middenmotor. Er zijn natuurlijk nog andere opties: een voorwielmotor of een achterwielmotor. De middenmotor blijkt toch de populairste te zijn. Wat is er zo bijzonder aan de middenmotor?

De middenmotor drijft je pedalen aan

Een e-bike met middenmotor biedt je een trapondersteuning ter hoogte van de pedalen. Het is vooral het gevoel dat erg interessant is, want het lijkt meteen alsof je veel minder hard moet trappen.

Een e-bike met achterwielmotor voelt eerder aan alsof de fiets je vooruit duwt en de voorwielmotor voelt dan weer alsof je vooruit getrokken wordt. De gulden middenweg is de trapondersteuning met middenmotor.

Je kiest dus voor een elektrische vouwfiets met middenmotor voor het aangename gevoel terwijl je fietst. Het trappen wordt wat makkelijker, terwijl je niet het gevoel krijgt dat iemand je trekt of duwt.

Je banden zijn makkelijker te vervangen

Een middenmotor bevindt zich in je pedaalkast, wat ervoor zorgt dat je altijd nog probleemloos je banden kunt verwijderen of vervangen. Wanneer de motor in je wiel zit, dan wordt vervangen een moeilijke en dure grap.

De banden wegen minder

Zeker bij een elektrische plooifiets is het interessant dat je banden niet te zwaar zijn. Sommige eigenaars willen de banden makkelijk kunnen demonteren en sommige plooifietsen doen gekke dingen met de banden wanneer je het ding opvouwt.

Het zwaartepunt ligt lager

Ongeacht of je met een elektrische vouwfiets rijdt of met een gewone e-bike, de motor weegt altijd ietsje meer dan een paar grammetjes. Voor de stabiliteit en zwaartekracht is het dus interessant dat de motor op een laag en centraal punt gemonteerd wordt voor de beste fietservaring.

Beste elektrische plooifiets met middenmotor gevonden?

De meeste elektrische plooifietsen zijn uitgerust met een achterwielmotor. Het kan dus gebeuren dat je iets langer moet zoeken naar eentje met een middenmotor. Je kunt natuurlijk ook altijd overwegen om een elektrische vouwfiets met achterwielmotor aan te schaffen!

Bekijk alle elektrische vouwfietsen of alle elektrische fietsen met middenmotor!

Meer...