Beste elektrische step met luchtbanden

Beste elektrische step met luchtbanden

Elektrische steps zijn verkrijgbaar met massieve banden en met luchtbanden. Dit laatste type banden zorgt voor een fijne en geveerde rij ervaring.

Profiteer van het rijcomfort van een fietsband op een step.

Elektrische steps met luchtbanden worden steeds populairder en daarom sommen we hier de beste even voor je op!

Xiaomi elektrische step met luchtbanden

Xiaomi heeft verschillende steps met luchtbanden in haar gamma. En Xiaomi is een erg duurzaam merk voor elektrische steps. De Xiaomi M365 is voorzien van luchtbanden en is een erg goede keuze van step.

Het voertuig heeft een maximale snelheid van 25 km/u en een actieradius van 30 km. Je kunt met deze step dus al een behoorlijk tochtje maken voor je weer moet laden!

Denver steps met luchtbanden

Denver is een populair merk van elektrische steps met luchtbanden. 

Vooral de SEL serie voor volwassenen en kinderen biedt een leuke en duurzame oplossing wanneer je op zoek bent naar een step waar je nog jaren plezier aan beleeft.

Dit zijn enkele Denver steps met luchtbanden.

Segway Ninebot steps met luchtbanden

De Ninebot steps van Segway zijn niet meer weg te denken uit het elektrische step landschap.
 
Segway heeft een voet tussen de deur, want het merk heeft een erg interessant en populair aanbod aan kwalitatieve steps met interessante opties.

Een elektrische step met luchtbanden of massieve banden?

Een elektrische step met massieve banden heeft natuurlijk ook zijn voordelen.
Zo kan je nooit lek rijden met massieve banden! Maar je ervaart ook meer schokken tijdens het rijden. Ieder kiezeltje en iedere oneffenheid in de weg, voel jij op je step.
 
Luchtbanden zorgen voor een betere demping en dat zal je zeker merken tijdens het rijden.
Of je liever kiest voor luchtbanden of massieve banden, is een persoonlijke keuze.
 
Dit zijn enkele van de populairste elektrische steps met massieve banden:

Voordelen van een elektrische step met luchtbanden

In andere landen, zoals bijvoorbeeld Nederland, zijn enkel de elektrische steps met luchtbanden toegelaten op de openbare weg. Daar zijn dit type step dus nog populairder dan in België. Of die wetgeving in België ook zal toegepast worden, is onduidelijk.

Het belangrijkste voordeel van dit type step is vooral het rijcomfort. Luchtbanden veren een stuk beter dan massieve banden en zorgen dus voor een aangename rij ervaring.

Ook op gebied van wegligging kan je met luchtbanden rekenen op een vastere wegligging. Wanneer je dus op zoek bent naar een offroad step of een step waarmee je lekker kort door de bocht kan rijden, dan is een step met luchtbanden een goede keuze!

Waar moet je rekening mee houden wanneer je een elektrische step gaat kopen?

Je bent alvast overtuigd van het feit dat jouw elektrische step over luchtbanden moet beschikken. Dat is een erg goede keuze, want dit type step is erg comfortabel.

Verder hou je best nog rekenen met deze zaken:

  • Maximale snelheid
  • Actieradius
  • Belastbaarheid van de step
  • Extra opties zoals plooibaarheid
  • Te connecteren via een mobiele app

Verschillende soorten luchtbanden bij e-steps

Elektrische steps met luchtbanden zijn verkrijgbaar in twee verschillende types. De luchtbanden kunnen tubeless zijn, maar ze kunnen ook een binnenband hebben, net als een gewone fiets.
 
Elektrische steps met inner tube banden zijn makkelijker in onderhoud. Moest het gebeuren dat je lek rijdt, dan kan je gewoon de binnenband vervangen.
 
Tubeless banden maken geen gebruik van een binnenband. Bij problemen moet je dus de complete band vervangen. Dit type banden kunnen meer gewicht dragen en zijn minder gevoelig voor lekkage.

Regels voor elektrische steps in België

Voordat je overgaat tot de aankoop van je gloednieuwe elektrische step met luchtbanden, lees je best even hoe het juist zit met de lokale wetgeving voor elektrische steps in België.

Jouw perfecte step gevonden?

Heb je de perfecte step met luchtbanden gevonden? Klik dan zeker snel verder naar de officiële aanbieder van de step.

Lees ook zeker even wat meer informatie over de wetgeving over steps in België.

Meer...