De beste fiets apps voor een ontspannende fietstocht

De beste fiets apps voor een ontspannende fietstocht

Trek je er in het voorjaar weer op uit met je elektrische fiets?

Je kunt vandaag de dag een heleboel apps downloaden op je smartphone om je fietstocht nog beter te maken.

Zo fiets je niet langer in het wildeweg, maar gebruik je een app als gps. Er bestaan verschillende types apps die je kunt gebruiken, afhankelijk van jouw doel.

Zo kan je een fietsroute app gebruiken, maar je kunt ook een fiets knooppunten app downloaden.

In dit artikel geven we je graag wat meer informatie over de mogelijkheden en je krijgt ook meteen een overzicht met de beste fiets apps voor een ontspannende fietstocht.

Ben je op zoek naar een goede fiets app waarmee je makkelijk een route kunt plannen van punt A naar punt B?

Bekijk dan alvast deze apps eerst even.

Vaak kan je een fiets gps app ook gebruiken om er GPX bestanden mee in te lezen.

Google Maps: beste fiets gps app

Google Maps is, met ruime voorsprong, de populairste gps app. Deze app is niet in staat om je van een toeristische rondrit te voorzien of om je langs de mooiste kapelletjes in je regio te gidsen, maar de app is wel heel erg goed als gps.

Je kunt met Google Maps trouwens wel vooraf een route aanmaken op je computer en die dan later gebruiken in de app. Ook het inlezen van GPX routes is mogelijk met deze app, zeker als je het eerst op je computer al klaar zet.

Google Maps beschikt over heel veel mogelijkheden en is dan ook een heel interessante app om te gebruiken op de fiets. 

Google Maps is beschikbaar voor Android en iPhone.

Google Maps fiets app

Maps.me: offline fiets gps app

Heb je niet overal mobiele data?

Maps.me is dé beste en meest populaire app om als offline gps te gebruiken. 

De app werkt naadloos samen met een heleboel populaire fietsplanner apps voor je computer. Je kunt dus makkelijk een route plannen op je computer en deze dan meenemen tijdens je offline fietstocht met Maps.me.

Deze mobiele fiets app voorziet je bovendien van een degelijke gps functie met stap-voor-stap navigatie. Deze moet je dus zeker even testen!

Maps.me is beschikbaar voor Android en iPhone.

Maps me fiets app

De beste fiets knooppunten apps

Overal in het Belgische landschap vind je fietsknooppunten en wandelknooppunten. De fietsknooppunten zijn erg leuk om fietsroutes te plannen. Met de juiste fiets app kan je namelijk een route plannen langs de verschillende knooppunten. 

Een goede app laat je toe om zelf te kiezen hoeveel kilometers je wil fietsen en doorheen welk type landschap je wil rijden. 

Dit is de beste fiets knooppunten app.

Vlaanderen Fietsland

Vlaanderen Fietsland is een bekende en populaire app voor de recreatieve fietser. Je moet eerst een gratis account aanmaken voordat je jouw routes kan opslaan.

Vlaanderen Fietsland is een app die je zeker eens moet uitproberen wanneer je fan bent van de fietsknooppunten of wanneer je een regio graag helemaal wil ontdekken.

Deze app heeft een gratis versie en een pro versie. Met de gratis versie kom je al behoorlijk ver. Het is dus zeker niet nodig om meteen over te stappen op de betalende app. 

Beschikbaar op Android en iPhone.

Vlaanderen Fietsland fietsknooppunten app

Beste fiets apps om GPX files te gebruiken

Een GPX bestand is een gps bestand dat je thuis op je computer hebt gemaakt of dat je hebt gedownload uit een database met routes. Het is een GPS bestand dat jouw smartphone of je fiets GPS kan lezen.

Zo kan je op je laptop of computer heel wat leuke routes in je eigen regio vinden. Die route download je dan als GPX bestand, met de bedoeling om de route op je gsm te volgen tijdens je fietstocht.

Komoot

Komoot is een populaire app voor zowel fietsers, als lopers en wandelaars. Je kunt de app gebruiken om GPX bestanden in te laden. Met deze app kan je geen gebruik maken van fiets knooppunten, maar het is zonder twijfel één van de betere, gratis apps om GPX bestanden te gebruiken.

De app werkt heel aangenaam, ook als je nog weinig ervaring hebt met fiets apps. Je krijgt spraakaanwijzigingen over je route en wanneer je moet afdraaien.

Je kunt binnen Komoot gratis gebruik maken van de kaart van 1 regio. Wil je voor meer regio’s kaarten? Dan moet je die eenmalig aankopen. Daarna krijg je levenslang updates voor de gekochte kaart.

Komoot is beschikbaar voor Android en iPhone.

Komoot fiets app

Bikemap

Bikemap is een interessante app die specifiek ontwikkeld is voor fietsers. De app is voorzien van duizenden interessante routes, waarvan er ongetwijfeld heel wat doorheen jouw regio lopen. 

Routes in Bikemap zijn gemaakt door fietsers die de route zelf gefietst, ontdekt of ontworpen hebben. 

Deze app heeft ook een webversie waar je alvast op voorhand je route kunt plannen om die dan door te sturen naar je smartphone. In Bikemap kan je ook gebruik maken van je eigen GPX routes die je via je computer kunt inladen.

Je kunt Bikemap gratis gebruiken, maar voor sommige functionaliteiten heb je een premium account nodig.

Bikemap is beschikbaar voor Android en iPhone.

Bikemap

Bevestig je smartphone met een goede telefoonhouder

Om deze apps te gebruiken tijdens je fietstocht, moet je natuurlijk wel toegang hebben tot je smartphone tijdens de rit.
 
Je kiest dus best voor een degelijke en robuuste telefoonhouder om op je fietsstuur te monteren.
 
Dit zijn enkele van de leukste telefoonhouders:

 

De beste fiets apps voor een ontspannende tocht

We overladen je niet met tientallen apps waardoor je na een tijdje doorheen het bos de bomen niet meer ziet! We geven je liever enkele van de beste fiets apps die je momenteel kunt downloaden voor jouw smartphone. 

Hopelijk vind je in deze lijst je nieuwe favoriete app voor al je toekomstige fietstochtjes!

Meer...