Beste elektrische fiets met riemaandrijving

Beste elektrische fiets met riemaandrijving

Een elektrische fiets met riemaandrijving is een slim alternatief voor de fiets met ketting.

De riemaandrijving werkt erg goed en je staat nooit meer te sukkelen omdat de ketting van je fiets ligt. Bij dit type fietsen is de traditionele ketting vervangen door een aandrijving op basis van een carbon tandriem of belt drive, en dat heeft bijzonder veel voordelen.

Dit zijn enkele van de beste elektrische fietsen met riemaandrijving die je momenteel online kan bestellen.

Standaard elektrische fiets met riem

Ook bij stadsfietsen en transportfietsen wordt gebruik gemaakt van de riemaandrijving om de elektrische fiets voort te bewegen.
 
Een aantal belangrijke merken hebben een omkeer gemaakt en zijn terug overgestapt op de standaard fietsketting.
 
Toch vind je nog net zo makkelijk elektrische fietsen met riemaandrijving.
 
Dit zijn de interessantste modellen:

Elektrische vouwfiets met riemaandrijving

Je vindt in online winkels momenteel al elektrische vouwfietsen met riemaandrijving terug.
 
Deze compacte plooifietsen zijn makkelijk te transporteren en ze zijn voorzien van een beltdrive waar je nooit onderhoud aan hoeft te doen.

Wat is een riemaandrijving eigenlijk?

Dat elektrische fietsen met riemaandrijving steeds populairder worden, is een feit dat niemand kan ontkennen. Dit type aandrijving heeft dan ook ontzettend veel voordelen. Het systeem zelf is erg robuust en slijtvast. Zo werkt het:

Waar een traditionele fiets over een ketting met kettingkast beschikt, die je regelmatig moet smeren en onderhouden, heeft dit type fiets een kunststof riem die vastzit op de tandwielen.

De aandrijfriem biedt geen ruimte voor speling en kan dus niet met alle types versnellingen gecombineerd worden. Enkel versnellingen in de achternaaf of trapas zijn mogelijk.

De voordelen van een elektrische fiets met riemaandrijving

Een e-bike met belt drive biedt veel voordelen ten opzichte van een fiets met traditionele ketting. Dit win je allemaal door een elektrische fiets met tandriem te kiezen:

Minder onderhoud

Je hoeft je tandriem niet te smeren of onderhouden. De spanning blijft dezelfde zonder dat je van tijd tot tijd aan  de riem hoeft te sleutelen. Je hoeft er trouwens ook geen olie aan te smeren om de riemaandrijving soepel te houden. Een e-bike met riemaandrijving is quasi onderhoudsvrij.

Geen smeer aan je broek

Met een riemaandrijving heb je dan ook nooit olie of smeer aan je broek, want de riem behoeft geen smering. Of je nu een wijde broer of een lange rok draagt, jouw kledij is altijd netjes, zonder olie!

Zonder weerstand

De elektrische riemaandrijving rijdt enorm vlot en soepel. Je hebt met dit type aandrijving bijna geen weerstand te verduren en gaat dus een aangenaam ritje tegemoet!

Geruisloos

Een aandrijfriem maakt nagenoeg geen lawaai. Je hoort dus de ketting niet ruisen in de kettingkas. Zeker wanneer een traditionele ketting wat ouder wordt, begint die steeds meer te knarsen en lawaai te maken. Een riemaandrijving slijt een pak minder snel en wordt dus ook niet lawaaierig!

Er zijn niet alleen maar voordelen

Een elektrische fiets met riemaandrijving biedt niet alleen maar voordelen. Er zijn ook enkele nadelen verbonden aan dit type fiets. Maar uiteraard heeft ieder voordeel ook zijn nadelen. Voor de e-bike met belt drive zijn dat de deze:

  • duurder in aankoop
  • niet demonteerbaar
  • enkel te combineren met naafversnellingen

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Bij de aankoop van een elektrische fiets let je best op deze dingen:

  • de actieradius van de fiets
  • gewicht van de fiets
  • positie van de batterij
  • positie van de motor

Elektrische fiets met aandrijfriem kopen?

Wil je een e-bike met belt drive aanschaffen?

Dat is ongetwijfeld een goede keuze.

Dit type elektrische fietsen zijn erg populair en dat heeft een goede reden. Je hoeft je ketting niet steeds te smeren en geniet niet langer van een vuile oliestreep op de onderkant van je broek.

E-bikes met aandrijfriem gaan bovendien een pak langer mee, want de aandrijfriem verslijt nagenoeg niet!

Meer...