Beste elektrische fiets met riemaandrijving

Beste elektrische fiets met riemaandrijving

Een elektrische fiets met riemaandrijving is een slim alternatief voor de fiets met ketting. De riemaandrijving werkt erg goed en je staat nooit meer te sukkelen omdat de ketting van je fiets ligt. Bij dit type fietsen is de traditionele ketting vervangen door een aandrijving op basis van een carbon tandriem of belt drive, en dat heeft bijzonder veel voordelen.

De beste elektrische fiets met riemaandrijving

Dit is een greep uit het aanbod aan elektrische fietsen met riemaandrijving die je online kunt bestellen.

Watt e-bike

De Brooklyn reeks van Watt zijn stijlvolle en moderne e-bikes met belt drive. Deze elektrische stadsfietsen zijn een streling voor het oog en ze zorgen bovendien voor behoorlijk wat power in je trappers.

Bij deze e-bike zit zowel het display als de motor in het frame verwerkt, wat bijdraagt aan de gestroomlijnde look. Je kunt haast niet zien dat dit een elektrische fiets is.

De traditionele ketting is vervangen door een aandrijfriem, zonder kettingkas. Als je op zoek bent naar een moderne e-bike met aandrijfriem… Hier is ie!

Villette Le Courage

De Le Courage reeks van Villette is voorzien van een robuuste aandrijfriem. Deze elektrische fietsen met middenmotor hebben een goede wegligging en een degelijk design. De batterij bevindt zich op de bagagedrager en de fiets is eventueel makkelijk te voorzien van een kinderzitje. Naast de aanwezigheid van een aandrijfriem is het damesmodel van deze fiets ook erg geschikt als elektrische mamafiets.

De Villette fietsen zijn gericht op fietscomfort en zijn dan ook voorzien van een aangenaam zadel.

Elektrische vouwfiets met riemaandrijving

Ook in de categorie elektrische vouwfietsen vind je fietsen met riemaandrijving terug. De e-4Motion reeks wordt steeds verder uitgebreid en je vindt er momenteel al elektrische vouwfietsen met riemaandrijving terug.

Momenteel is de e-4Motion Nautica een goede keuze op gebied van compactheid en draagbaarheid. Deze compacte fiets heeft een uiterst sportief kantje en een beltdrive waar je nooit onderhoud aan hoeft te doen.

Wat is een riemaandrijving eigenlijk?

Dat elektrische fietsen met riemaandrijving steeds populairder worden, is een feit dat niemand kan ontkennen. Dit type aandrijving heeft dan ook ontzettend veel voordelen. Het systeem zelf is erg robuust en slijtvast. Zo werkt het:

Waar een traditionele fiets over een ketting met kettingkast beschikt, die je regelmatig moet smeren en onderhouden, heeft dit type fiets een kunststof riem die vastzit op de tandwielen.

De aandrijfriem biedt geen ruimte voor speling en kan dus niet met alle types versnellingen gecombineerd worden. Enkel versnellingen in de achternaaf of trapas zijn mogelijk.

De voordelen van een elektrische fiets met riemaandrijving

Een e-bike met belt drive biedt veel voordelen ten opzichte van een fiets met traditionele ketting. Dit win je allemaal door een elektrische fiets met tandriem te kiezen:

Minder onderhoud

Je hoeft je tandriem niet te smeren of onderhouden. De spanning blijft dezelfde zonder dat je van tijd tot tijd aan  de riem hoeft te sleutelen. Je hoeft er trouwens ook geen olie aan te smeren om de riemaandrijving soepel te houden. Een e-bike met riemaandrijving is quasi onderhoudsvrij.

Geen smeer aan je broek

Met een riemaandrijving heb je dan ook nooit olie of smeer aan je broek, want de riem behoeft geen smering. Of je nu een wijde broer of een lange rok draagt, jouw kledij is altijd netjes, zonder olie!

Zonder weerstand

De elektrische riemaandrijving rijdt enorm vlot en soepel. Je hebt met dit type aandrijving bijna geen weerstand te verduren en gaat dus een aangenaam ritje tegemoet!

Geruisloos

Een aandrijfriem maakt nagenoeg geen lawaai. Je hoort dus de ketting niet ruisen in de kettingkas. Zeker wanneer een traditionele ketting wat ouder wordt, begint die steeds meer te knarsen en lawaai te maken. Een riemaandrijving slijt een pak minder snel en wordt dus ook niet lawaaierig!

Er zijn niet alleen maar voordelen

Een elektrische fiets met riemaandrijving biedt niet alleen maar voordelen. Er zijn ook enkele nadelen verbonden aan dit type fiets. Maar uiteraard heeft ieder voordeel ook zijn nadelen. Voor de e-bike met belt drive zijn dat de deze:

  • duurder in aankoop
  • niet demonteerbaar
  • enkel te combineren met naafversnellingen

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Bij de aankoop van een elektrische fiets let je best op deze dingen:

  • de actieradius van de fiets
  • gewicht van de fiets
  • positie van de batterij
  • positie van de motor

Elektrische fiets met aandrijfriem kopen?

Wil je een e-bike met belt drive aanschaffen? Dat is ongetwijfeld een goede keuze. Dit type elektrische fietsen zijn erg populair en dat heeft een goede reden. Je hoeft je ketting niet steeds te smeren en geniet niet langer van een vuile oliestreep op de onderkant van je broek. E-bikes met aandrijfriem gaan bovendien een pak langer mee, want de aandrijfriem verslijt nagenoeg niet!

Meer...