Elektrische mamafiets kopen? Dit zijn de beste!

Beste elektrische mamafiets

Als jonge mama ga je op zoek naar een fiets waar je makkelijk een kinderzitje op kunt installeren. Bovendien mag de fiets ook makkelijk hanteerbaar zijn en een goede wegligging hebben. Je wil een veilig en gezond traject voor jezelf en je kleintjes.

Met een goede elektrische mamafiets wordt zelfs een lange rit, met 2 kindjes, een aangename onderneming.

Ben je op zoek naar een elektrische damesfiets waar je makkelijk en comfortabel een kinderzitje op kan monteren? Deze damesfietsen met lage instap en degelijke wegligging zijn een goede keuze om jezelf en je kinderen mee te transporteren.

Altec elektrische mamafietsen

Altec biedt momenteel het ruimste aanbod aan elektrische mamafietsen aan. De Altec Fania leent zich perfect voor de installatie van een kinderzitje vooraan of achteraan. Deze fietsen hebben bovendien een relatief lage instap, wat het makkelijker maakt om bij het rode licht of aan de schoolpoort af te stappen.

Villette elektrische moederfiets

Het elektrische fietsenmerk Villette heeft enkele interessante modelletjes aan elektrische damesfietsen in haar gamma. Villette Le Plaisir en Villette La Joie zijn 2 fietsmodellen die garant staan voor een aangename fietservaring: op je eentje of met de kinderen.
De Villette fietsen zijn goed uitgerust om een kinderzitje te monteren op de bagagedrager. Ook vooraan kan je eventueel een extra kinderstoeltje monteren.

MBM damesfietsen

De MBM damesfietsen is een stijlvolle reeks elektrische mamafietsen. Ook deze fietsen hebben geen standaard kinderzitje, maar je kunt wel makkelijk een kinderzitje installeren op de bagagedrager en aan het stuur.
De MBM elektrische moederfietsen hebben een goede actieradius. Je kunt dus makkelijk nog wat extra kilometers op de teller zetten nadat je de kinderen aan school hebt afgezet.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een elektrische mamafiets?

Een elektrische fiets zorgt alvast voor een aangename fietstocht omdat je minder kracht moet zetten en dus minder moe wordt tijdens het fietsen. Voor vele moeders is dat een welkome afwisseling tijdens een druk gevulde dag.

Voordat je overgaat tot de aankoop van een elektrische moederfiets, vraag je jezelf best even deze dingen af:

De reikwijdte van de fiets

Dient je elektrische moederfiets enkel om de kinderen een kilometer verderop aan school af te zetten? Dan is de actieradius van je fiets van ondergeschikt belang. Wil je zelf ook nog met de fiets naar het werk en naar de supermarkt rijden? Dan kijk je best of de fiets een voldoende grote actieradius heeft.

Bagagerek

Om kinderstoeltjes op je fiets te monteren of laten monteren, moet je fiets over een degelijk bagagerek beschikken. Het bagagerek moet het gewicht van het kinderzitje, met kind, kunnen dragen. Liefst heb je daarna nog enkele kilo’s op overschot.

Lage instap

Een fiets waar al 2 kinderen in hun stoeltje zitten te wachten, weegt al snel wat meer en is iets moeilijker hanteerbaar. Een elektrische mamafiets met lage instap is daarom essentieel.

Kies zeker niet voor een herenfiets, maar kies voor een frame waar je makkelijk je been doorheen steekt terwijl de kinderen al in hun stoeltje zitten.

Wegligging

Ook de wegligging is belangrijk, want met een extra gewicht op de bagagedrager en vooraan aan het stuur krijg je een heel andere rij-ervaring. Je kiest best voor een elektrische fiets met middenmotor, waar het gewicht van de fiets het best verdeeld is.

Een elektrische fiets met middenmotor heeft een gunstige verdeling van het gewicht omdat de motor in het centrale gedeelte van de fiets zit. Het is ook voordelig dat de motor erg laag zit, waardoor het gewicht dicht bij de grond zit. Ook dat zorgt voor een betere wegligging.

Elektrische mamafiets kopen?

Wil je een elektrische moederfiets kopen om je kinderen naar school te brengen of om lange fietstochten door de velden te maken? De hierboven vermelde fietsen zijn alvast een goede keuze. 

Meer...