Fietstassen Elektrische Fiets

Die handige elektrische fiets zou nog handiger zijn met een handig stel fietstassen… Right? Je bent dus op zoek naar fietstassen voor je e-bike! Of je nu een enkele of een stel dubbele fietszakken zoekt voor jouw elektrische fiets, je vindt ze op deze pagina!

Filter op prijs
Filter op Merk
Filter op frametype
Filter op gebruik
Filter op maximumsnelheid

Resultaat 1–12 van de 1940 resultaten wordt getoond

Waarop moet je letten bij het bestellen van fietstassen voor een elektrische fiets?

Voordat je meteen de mooiste tassen in je winkelmandje stopt, kijk je best even wat je eigenlijk net nodig hebt. Wat voor fietstassen wil je en hoeveel ruimte heb je nodig? Mogen de tassen vastzitten of wil je ze kunnen afklikken? Moeten ze waterdicht zijn? 

Hier moet je rekening mee houden!

Breedte van je bagagerek

Het bagagerek van een e-bike is veelal even breed dan dat van een gewone fiets. 

Wanneer de batterij van je elektrische fiets onder je bagagedrager zit, moet je rekening houden met de breedte van de drager. 

Je kijkt best ook even of de batterij niet in de weg zit om je fietstassen te installeren. De kans bestaat dat fietstassen met kliksysteem niet passen omdat de batterij geen ruimte laat voor het kliksysteem. 

Bestudeer dus zeker eerst even je bagagerek en fiets!

Gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van je fietstassen is ook van belang.

Dienen de tassen enkel om af en toe je slot of handtas in op te bergen? Of wil je jouw elektrische fiets gebruiken om dagelijkse boodschappen mee te doen? 

Het gebruiksdoel bepaalt of je kiest voor grotere of kleinere tassen. Er bestaan al fietstassen (of eerder zadeltassen) vanaf 5 liter. De echte fietstassen zitten al gauw rond de 10 tot 20 liter. Heb je echt veel ruimte nodig? In sommige fietszakken kan je voor 50 liter aan spulletjes kwijt!

Bevestigingswijze

De bevestigingswijze van fietstassen voor elektrische fietsen is veelal een persoonlijke keuze. Je gebruiksdoel bepaalt mee welke optie het best bij je past.

Dit zijn de meest voorkomende bevestigingsmethoden:

  • Klittenband
  • Riempjes
  • Haken of kliksysteem

Vaste of afklikbare fietstassen 

Of je voor afklikbare fietszakken kiest of niet, bepaalt hoe makkelijk je jouw fietstassen mee kan nemen. Doet je fietstas ook meteen dienst als rugzak of schoudertas? Dan is het kliksysteem de ideale oplossing om je bezittingen overal mee naartoe te nemen.

Wil je de fietstassen niet mee kunnen nemen? Dan hoef je niet per se uit te kijken naar afklikbare tassen.

De vaste tassen zijn meestal bevestigd met klittenband of riempjes. Dat zorgt ervoor dat je enkele minuten tijd moet uitrekken om de tassen te monteren of demonteren.

Afklikbare tassen beschikken over een systeem met haakjes die je over het frame van het bagagerek klikt. Deze tassen neem je supersnel en makkelijk mee wanneer je je fiets ergens achterlaat.

Weer of geen weer? Waterdichtheid

Waterdicht, waterafstotend, spatwaterdicht, … Termen genoeg, maar wat heb je zelf nodig?

Je doet er in ieder geval goed aan om fietstassen te selecteren die enigszins waterdicht zijn. De kans is groot dat je in de toekomst wel eens een keertje in een stortbui terecht komt. 

Gelukkig zijn de meeste fietstassen dan ook bestand tegen een buitje.

Wil je zeer regelmatig door de regen fietsen of draag je materialen mee die niet echt van de regen houden? Dan kies je best voor fietstassen die goed bestand zijn tegen het water. 

Enkele of dubbele fietszakken

Je zou denken dat een enkele fietstas je uit balans brengt, maar dat blijkt helemaal niet het geval te zijn. Of je dus voor enkele of dubbele tassen kiest, is dus louter een persoonlijke keuze. 

Een enkele tas is bijzonder handig als je helemaal niet veel hoeft te transporteren. Ook wanneer je een fietstas met kliksysteem gebruikt en je die fietstas overal mee naartoe neemt, is een enkele tas makkelijker.

De dubbele tassen zijn natuurlijk ook handig, want dan kan je veel meer meenemen! 

Welke fietstassen passen op een elektrische fiets?

De meeste gewone fietstassen passen ook op een elektrische fiets. 

Je bekijkt in ieder geval best eerst even jouw fiets. Is er ruimte op de locatie waar je de fietszakken wil bevestigen. Kan ieder type bevestiging ook effectief gebruikt worden? 

Uiteindelijk zijn de meeste gewone fietstassen perfect te gebruiken op een e-bike. Je hoeft je dus niet meteen zorgen te maken over compatibiliteit.