Hoe snel gaat een elektrische step

Hoe snel gaat een elektrische step

De topsnelheid van elektrische steps varieert nogal, afhankelijk van de specifieke step die je kiest.

Zo gaat de gemiddelde step voor kleine kinderen heel wat trager dan een high-end elektrische step voor volwassenen.

Maar hoe snel gaat een elektrische step gemiddeld zoal?

De meeste steps die je vandaag de dag kunt kopen, rijden tussen de 20 en 30 km/u op papier.

Uiteindelijk is de effectieve snelheid afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gewicht van de bestuurder, de weersomstandigheden en de batterijstand.

De tragere steps

De tragere steps zijn eerder voorzien voor kinderen en tieners.

Je kunt al steps kopen met een maximum snelheid van 10 km/u. Deze steps zijn ideaal voor jonge kinderen om een gevoel voor de step en de straat te krijgen.

De volgende categorie bevat steps met een maximum snelheid tot 20 km/u. Deze steps zijn ideaal voor tieners en jongeren die al wat ervaring hebben.

Hyper snelle steps

Uiteraard bestaan er ook snellere elektrische steps!

Hoewel de meeste steps begrensd zijn rond de 30 km/u kan je ook snellere steps vinden. Spijtig genoeg mag je de maximale snelheid van 25 km/u eigenlijk niet overschrijden op de openbare weg.

Deze steps gaan alvast sneller dan 30 km/u. Sommigen gaan rond de 40 km/u terwijl er enkele tussen zitten die meer dan 50 km/u rijden.

De Kugo Kirin en de Kaabo Mantis zijn ongetwijfeld de snelsten met respectievelijk 50 km/u en 60 km/u.

Let op de beperkingen in de wetgeving

Ook al is het een geweldig leuk idee om met een supersnelle step doorheen de stad of tussen de velden te cruisen, de Belgische wetgeving stelt wel grenzen aan de snelheid die je met je step mag halen.

De maximum toegelaten snelheid voor een elektrische step zonder zadel in België is 25 km/u.

Heb jij een elektrische step met zadel? Dan wordt je beschouwd als een bromfiets. Je moet dan over een rijbewijs beschikken, een helm dragen en de maximum snelheid van 45 km/u respecteren.

Lees meer over de wetgeving omtrent elektrische steps in België.

Hoe snel gaat een elektrische step nu eigenlijk?

Zoals je in dit artikel kon ontdekken, bestaan er verschillende types steps met verschillende topsnelheden.

Het aanbod begint al bij de steps voor kinderen, die niet bijzonder hard gaan, maar toch snel genoeg voor je kleine telg, of snel genoeg voor je jonge tiener.

Daarnaast heb je het breedst aanbod aan elektrische steps met een gemiddelde snelheid van 20 tot 25 km/u. In deze range vind je het grootste aanbod en deze topsnelheid is gemiddeld.

En dan zijn er de snellere modelletjes die sneller rijden dan 30 km/u. De snelste die je momenteel probleemloos online kan bestellen, is de Kaabo Mantis met zo’n 60 km/u.

Meer...