Elektrische plooifiets

Op zoek naar een degelijke en betrouwbare elektrische plooifiets die je makkelijk in je koffer of caravan kwijt kunt? Een elektrische vouwfiets is niet alleen makkelijk omdat die makkelijk in de koffer past of mee op de trein kan, maar ook omdat de fietstocht nu een heel stuk vlotter zal gaan.

Filter op prijs
Filter op Merk
Filter op frametype
Filter op gebruik
Filter op maximumsnelheid

Resultaat 1–12 van de 78 resultaten wordt getoond

Een elektrische plooifiets kopen

Je vind op het internet steeds meer plooibare elektrische fietsen te koop en hun populariteit groeit dan ook iedere dag. Een vouwbare elektrische fiets biedt dan ook veel voordelen ten opzichte van een vast model. Hoewel de veelvuldige fietser die een elektrische fiets zoek voor lange fietstochten of dagelijks woon-werk verkeer niet altijd interesse heeft voor een elektrische vouwfiets, zijn er toch voldoende andere kandidaten die wel baat hebben bij de aankoop van dit type fiets.

Voor wie is een opvouwbare elektrische fiets handig?

Zoals we eerder al aanhaalden, is een elektrische vouwfiets niet voor iedereen de beste oplossing. Toch is de doelgroep voor dit type elektrische fiets wel ruim.

Elektrische plooifiets voor kampeerders

Wil je heel Europa ontdekken met je caravan of camper? Dan heb je niet altijd voldoende ruimte over om nog één of twee elektrische fietsen te transporteren. Een vouwfiets biedt de ideale oplossing, want deze fietsen kun je klein opvouwen en in een kleine ruimte opbergen. Heb je bovendien weinig zin om jezelf in het zweet te werken terwijl je de berg op zwoegt? Dan is een elektrisch modelletje de perfecte aanvulling voor jouw kampeeruitrusting.

Met een camper heb je niet altijd zin om je hele huis mee te nemen om even een brood te halen. Je wil lekker snel en makkelijk de korte afstand afleggen zonder dat je jouw kampeerwagen hoeft mee te nemen. Een plooibare e-bike is de perfecte oplossing voor vakantiegangers die met de camper of caravan op pad gaan.

Opvouwbare elektrische fiets voor woon-werkverkeer

Wil je een bepaald stuk van je pendelroute met de fiets afleggen, terwijl je een ander deel van de route met trein of bus aflegt? Dan is die nieuwe elektrische vouwfiets je beste maatje.

Je vertrekt van thuis uit met de e-bike. Eenmaal aangekomen op het station plooi je de fiets op tot een compact en draagbaar geheel. Een compact opgevouwen elektrische fiets kun je makkelijk meenemen op de trein. Daarna stap je weer af in het station van je keuze, ontplooit de fiets en rijdt met elektrische trapondersteuning verder naar je eindbestemming!

Elektrische vouwfiets die altijd paraat is

Ben je net als ik en wil je altijd voorbereid zijn? Wanneer je met de auto ergens naartoe rijdt, maar je ontdekt dat het helemaal niet zo makkelijk is om in de drukke stad een parkeerplek de vinden, dan komt die vouwfiets in je koffer heel goed van pas. Parkeer je wagen op een ruime en gratis parking aan de rand van de stad. Van daaruit rijd je verder met je elektrische plooifiets!

De voordelen van een elektrische plooifiets

Net als een gewone elektrische fiets, heeft ook de elektrische vouwfiets tientallen voordelen. We sommen hier even de belangrijkste voordelen van de elektrisch aangedreven plooifiets voor je op!

Makkelijk trappen met elektrische aandrijving

Elektrische vouwfietsen zijn beschikbaar met verschillende aandrijvingen. Kies je voor een elektrische plooifiets met middenmotor of ga je voor eentje met een voorwielmotor of achterwielmotor?

Welk type aandrijving je ook kiest, je zal weinig moeite hebben met trappen dankzij de elektrische trapondersteuning. Je kiest namelijk zelf of je zelf meer kracht wil zetten of dat je de elektrische motor meer werk wil geven.

Geen fietsdrager monteren op je auto

Een plooifiets past zonder problemen in de kofferbak. Je hoeft dus geen fietsdrager te installeren en niemand ziet dat jij een coole fiets bij hebt. Dit type plooifiets past perfect in je kofferbak en je kunt ze dus meenemen, ongeacht het type wagen dat je hebt.

Neem je fiets mee op bus of trein

Een elektrische vouwfiets mag je gratis meenemen op de bus of de trein. Je kunt dus je route vergemakkelijken door met de fiets naar het station of de bushalte te rijden. Daarna plooi je jouw fiets handig op en neemt hem mee op de bus of trein.

Makkelijk en snel doorheen de stad

Je schuift niet langer aan tussen de honderden auto’s die allemaal graag doorheen de stad willen cruisen. Parkeer je auto op een goedkope of gratis parking aan de rand van de stad en stap over op je handige tweewieler. Je zoeft, zonder problemen, alle auto’s voorbij, want met de fiets hoef je niet aan te schuiven in de file. Bovendien geniet je van de elektrische ondersteuning die je makkelijker vooruit doet komen

De nadelen van een plooifiets

Hoewel de plooifiets voornamelijk voordelen heeft, is dit type elektrische fiets niet voor iedereen geschikt. Dit zijn de belangrijkste nadelen van de plooifiets.

Minder comfortabel dan een gewone fiets

Ergens moet je uiteindelijk altijd inboeten. Een elektrische plooifiets rijdt net iets minder comfortabel dan een groot formaat van fiets. Voor korte afstanden is dit type fiets ideaal. Maar wanneer je echt fietstochten van enkele uren of tientallen kilometers gaat maken, dan kies je waarschijnlijk beter voor een niet-opvouwbare fiets.

Het stuur, het frame en de wielen van een plooifiets zijn gemiddeld iets compacter. Voor lange afstanden kan dat onaangenaam zijn. Ook grotere personen hebben vaak wat meer moeite om met een plooifiets te rijden.

Minder keuze en minder opties

Het aanbod aan elektrische vouwfietsen is groot, maar de mogelijkheden en opties zijn vaak wat beperkter. Zo hebben deze fietsen vaak wat minder versnellingen en kun je de verschillende onderdelen minder ruim verstellen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een elektrische plooifiets

Voordat je overgaat tot de aankoop van een plooifiets met elektrische aandrijving, bekijk je best even deze items om er zeker van te zijn dat je de juiste fiets koopt die perfect bij je past.

Waarvoor gebruik je de fiets?

Ga je de fiets gebruiken voor korte afstanden of eerder voor lange ritten. Een plooifiets is minder geschikt voor erg lange ritten. Heb je weinig nut bij het feit dat je fiets kunt opplooien, dan kies je beter voor een standaard frame.

Als je dus van plan bent om telkens kortere afstanden af te leggen, dan is de plooifiets ideaal. Ook wanneer je de fiets wil gebruiken om mee op de bus of de trein te nemen, is een plooifiets de perfecte oplossing.

Het plooisysteem

De ene plooifiets is de andere niet. Bekijk zeker eerst even de manier van opbergen voordat je een plooifiets aanschaft. Moet de fiets net heel erg klein worden opgevouwen, dan kies je best voor een zeer compact model. Wil je de fiets in de koffer van je camper of caravan steken, dan kan het al voldoende zijn dat je een plooifiets koopt die een klein beetje opgevouwen kan worden.

De eerste keer dat je jouw fiets gaat opplooien en ontplooien, kan het zijn dat er wat gesukkeld wordt. Maar het plooisysteem went meestal vrij snel. Wanneer je eenmaal een keer of vijf je fiets opgeplooid en ontplooid hebt, kun je er meestal wel wat sneller mee uit de voeten.

De wielmaat

De meeste elektrische plooifietsen hebben een kleinere wielmaat dan hun grotere broertjes.

Wil je de fiets extra klein kunnen opvouwen, dan kies je best voor een plooifiets met kleinere wielmaat. Je verliest daardoor wel een beetje stabiliteit en fietscomfort, maar je kunt de fiets makkelijker opbergen of dragen.

Hoef je de fiets niet mee op de trein te dragen en mag die iets groter blijven wanneer hij opgevouwen is, dan kies je best voor een zo groot mogelijke wielmaat. Grotere wielen zorgen voor meer stabiliteit en comfort tijdens het fietsen.

Gebruikte materialen

Hetzelfde geldt voor de gebruikte materialen. Zo weegt aluminium bijvoorbeeld een stuk minder dan de meeste andere materialen. Zeker voor pendelaars die de fiets mee willen nemen op het openbaar vervoer of voor mensen die fiets een heel eind moeten dragen, is de beste keuze alvast aluminium.

Kies altijd voor stevige materialen die niet te snel plooien of vervormen. Het opvouwen en ontvouwen van je fiets gaat beter wanneer alle onderdelen perfect in elkaar passen.

Het totale gewicht

Het totale gewicht is een combinatie van de gebruikte materialen en enkele andere factoren. Ook hier hangt alles af van het feit of je de fiets vaak moet dragen. Ga voor een zo licht mogelijke fiets wanneer je die altijd mee op het openbaar vervoer wil nemen. Maar het gewicht weinig verschil voor jouw gebruiksdoeleinden, dan kies je best voor de hoogste kwaliteit aan materialen.

Aandrijving

Elektrische vouwfietsen zijn beschikbaar met verschillende types aandrijving. Zo heb je vouwfietsen met middenmotor, voorwielmotor of achterwielmotor. Het verschil tussen deze motoren zit voor een groot stuk in het gevoel dat je krijgt terwijl je fietst. Je kan hier meer lezen over het eigenlijke verschil tussen deze types aandrijving en de verschillende motorposities.

Type motor

Ook de motor zelf is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De meeste elektrische plooifietsen hebben een maximumsnelheid van 25 km/u. Een plooibare speed pedelec met een maximum snelheid van 45 km/u kun je momenteel nog niet kopen. Dat heeft voor een groot stuk te maken met het feit dat de compacte fietsen ook een compacte motor herbergen.

Accu types

Bij de aankoop van een plooibare e-bike kijk je best ook even naar de accu. Waar zit die batterij gemonteerd en hoe lang gaat ze juist mee. Vaak wordt er bij plooifietsen bespaard op ruimte en dat kan effect hebben op de inhoud van je batterij. Kies voor een batterij die voldoende kracht heeft, zodat je zeker lang genoeg kunt rijden voordat je zonder stroom valt.

Veel vouwbare e-bikes beschikken ook over de mogelijkheid om je fietsbatterij te gebruiken om je smartphone of andere applicaties op te laden.

Ketting of riem

Een fietsketting is de typische methode die al decennia lang gebruikt worden om fietsen aan te drijven. Maar een ketting heeft behoorlijk wat nadelen en die kettingen hebben ook de neiging om je nette broek vuil te maken wanneer je ze gesmeerd hebt. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook e-bikes met riemaandrijving, zoals deze elektrische vouwfiets van Beixo.

Extra opties

Veel moderne e-bike hebben een aantal extra opties die je misschien handig vindt. Zo kun je sommige fietsen bijvoorbeeld connecteren aan een smartphone app. Dat is handig omdat je dan in 1 oogopslag kunt zien hoe je batterij en voor staat. De meer high-end elektrische vouwfietsen hebben zelfs een soort GPS tracker die je via je smartphone toont waar je fiets zich bevindt. Handig wanneer je fiets gestolen wordt!

De prijs van je vouwfiets

Laat je zeker niet vangen aan de prijs van je elektrische plooifiets. Een elektrische fiets kost vaak enkele euro’s meer dan een gewone fiets en dat is normaal. Een elektrische fiets heeft namelijk een heleboel technische snufjes die een gewone fiets niet heeft. Een vouwfiets moet dan bovendien ook nog een goed presteren, terwijl je alle onderdelen kunt opvouwen of inklappen. Kies dus zeker niet zomaar de goedkoopste fiets als je wil dat enkele jaartjes dienst gaat doen. Bespaar niet op producten waar je vaak van afhangt.

Jouw elektrische plooifiets gekozen?

Heb je jouw compacte elektrische fiets geselecteerd? Ideaal!

Heb je moeite met kiezen? Hier kun je een artikel lezen over de beste elektrische vouwfiets met middenmotor.

In deze lijst vind je een ruim assortiment aan elektrische plooifietsen die je momenteel online kunt kopen, in allerlei kleuren en van verschillende merken. Deze pagina wordt voortdurend verder uitgebreid. Kom dus geregeld een keertje terug om nieuwe producten te zien. Ook onze pagina met promoties op elektrische fietsen kan interessant zijn voordat je een fiets koopt!