Elektrische step met zadel

Ben je op zoek naar een elektrische step waarmee je comfortabel langere ritten kan maken? Een elektrische step met zadel is een prachtige oplossing voor meer comfort. Het zitje kan bij de meeste steps gedemonteerd worden zodat je de step ook rechtop staand kan gebruiken.

We kunnen niet vinden wat je zoekt...

De voordelen van een elektrische step met zadel

Een elektrische step waar je op kunt zitten, biedt een heleboel voordelen. Zeker wanneer je langere ritten wil maken of wanneer je liever relaxed een ritje maakt.

Even compact als een gewone step

Dit type step is even compact als een gewone step. De keuze voor een elektrische step met zadel is logischer wanneer je de step ook graag wil kunnen opvouwen. Met dit voertuig heb je het comfort van een elektrische fiets, maar je hoeft niet te trappen. Het is ook even makkelijk als een elektrische scooter, maar veel handzamer om mee te nemen. Dit voertuig past makkelijk in je kofferbak, terwijl de andere 2 opties toch wel een extra laadruimte nodig hebben.

Demonteerbaar zadel

De meeste zadels op elektrische steps zijn demonteerbaar. Dat betekent dat je zelf kan kiezen of je voor die specifieke rit wil zitten of staan!

Waarop letten wanneer je een elektrische step met zitje kiest

Voordat je een elektrische step met een zitje aanschaft, bekijk je best even de verschillende specificaties. Afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en beoogd gebruik, kan je kiezen uit enkele verschillende mogelijkheden.

Actieradius

De actieradius is een belangrijk gegeven. Deze specificatie vertelt je wat meer over de afstand die jij kan afleggen met je step. 

Maximumsnelheid

De ene step is al wat sneller dan de andere. Sommige steps gaan maximum 25 km/u terwijl andere sneller gaan. Deze specificatie is belangrijk omdat het ook een effect heeft op je benodigde rijbewijs.

Een elektrische step met zadel die maximum 25 km/u rijdt, valt onder de categorie: bromfiets klasse A. Rijdt je step sneller, dan valt deze onder de categorie: bromfiets klasse B. Voor een B-klasse bromfiets heb je een rijbewijs AM nodig!

Lees meer over de wetgeving omtrent elektrische steps in België.

Demonteerbaar zitje of niet?

De meeste steps met zadel hebben een demonteerbaar zitje. Met zo’n step kan je dus zelf kiezen of je het zadel gebruikt of niet. Wil je de mogelijkheid hebben om het zadel weg te nemen? Let dan zeker op of dit een mogelijkheid is.

Elektrische steps met een vast zadel zijn uiteraard wel ietsje steviger dan deze met een demonteerbaar zitje.

Laadtijd van de step

Sommige steps kan je compleet opladen in een uurtje of 2. Andere steps doen daar langer over. Wil je de step enkel gebruiken om er eens een keertje boodschappen mee te doen? Of wil je de step iedere dag gebruiken voor woon-werk verkeer.

In combinatie met de actieradius, is dus de laadtijd van belang afhankelijk van je beoogde gebruik.

Heb je een step met een korte actieradius of met een traag ladende batterij? Dan kan je altijd overwegen om een extra batterij aan te schaffen. Zo kan je eventueel wisselen indien nodig.

Elektrische step met zadel of een elektrische scooter?

Wanneer je op zoek gaat naar een elektrisch voertuig waar je op kan zitten, dan komt de gedachte van een elektrische scooter ongetwijfeld in je op. Toch biedt een elektrische step met zadel wel enkele voordelen die je met een scooter niet hebt. 

Alles hangt natuurlijk af van de manier waarop jij jouw elektrische step met zitje wil gaan gebruiken.