Zo kies je de beste elektrische mountainbike

Zo kies je de beste elektrische mountainbike

Hou je ervan om te fietsen op wat ruwer terrein of ben je een gedreven mountain biker?
 
Een elektrische mountain bike kopen is een goed idee wanneer je op zoek bent naar die extra trapondersteuning.
 
Maar hoe kies je het perfecte modelletje? Hier moet je op letten om de beste elektrische mountain bike te kiezen.
Wanneer je op zoek gaat naar de beste elektrische mountainbike, merk je al snel dat je uit honderden verschillende modellen en types kunt kiezen. Er zijn heel wat specificaties waar je rekening mee moet houden en waar je uit kan kiezen.
 
Dit zijn de aspecten die belangrijk kunnen zijn en de invloed ervan op jouw keuze.

Kijk eerst naar de actieradius en batterijcapaciteit

De actieradius en bijbehorende batterij is één van de belangrijkste aspecten wanneer je op zoek gaat naar de beste elektrische mountainbike. Je wil immers niet dat je batterij leeg loopt voor het einde van je rit.
 
Er bestaan mountainbikes met een actieradius die varieert van 75 km tot meer dan 150 kilometer. In het beste geval kies je voor een zo groot mogelijke actieradius om te voorkomen dat je ooit zonder batterij valt.
 
Dit zijn enkele elektrische mountainbikes met een goede actieradius van 100 km of meer:

Selecteer de motorpositie

Voor elektrische fietsen heb je altijd de keuze uit 3 motorposities: voorwielmotor, middenmotor en achterwielmotor.
 
Voor je mountainbike kies je best voor een achterwielmotor omdat deze je vooruit lijkt te stuwen. Het geeft je bovendien ook het meest natuurlijke fietsgevoel.

Let op het gewicht van de fiets

Ook het effectieve gewicht van je fiets is belangrijk bij je keuze. De meeste elektrische fietsen wegen al gauw 20 kg of meer.
 
Als je geen plannen hebt om je fiets vaak op te tillen of te dragen, is deze specificatie niet zo belangrijk.
 
Heb je wel plannen om geregeld je fiets over een obstakel te tillen of moet je de fiets soms een eindje dragen? Dan kan het gewicht wel een rol spelen.

De voordelen van een elektrische mountainbike

Als fanatieke mountainbiker heb je misschien moeite om de keuze voor trapondersteuning te maken, maar toch lijkt het erop dat de meeste fietsers en hobby mountainbikers behoorlijk wat voordeel ondervinden van de overstap naar een modelletje met trapondersteuning.

Rijd zowel in de stad als in de bergen

Een goede elektrische mountainbike weerhoudt je niet van een ritje in de stad of woon-werk verkeer. Die mountainbike geeft je vooral extra mogelijkheden.
 
Wil je een keer wat ruwer terrein uitproberen of neem je jouw fiets regelmatig mee de bergen in? Dan komt die trapondersteuning en het mountainbike frame ongetwijfeld van pas.

Verklein de stap om moeilijkere ritten te maken

Wil je graag avontuurlijke tochten in de natuur maken, maar houdt de moeilijkheidsgraad je tegen? Mountainbiken is behoorlijk inspannend, maar met de juiste fiets en een minimale trapondersteuning begeleidt je elektrische fiets je tijdens die steile klim, waarna jij vlotjes de afdaling uitvoert.
 
Als je twijfelt of je conditie goed genoeg is voor bergachtige ritten, dan hoef je je niet langer zorgen te maken! Kies één van de beste elektrische mountainbikes en ga de uitdaging aan!

Ontdek nieuwe plekken

Door voor een mountainbike te kiezen als nieuwe elektrische fiets, creëer je extra mogelijkheden voor jezelf.
 
Een zijweggetje waar je met de gewone fiets misschien niet in zou draaien? Dat wordt plots een plezier met die all-terrain bike!

Maak het jezelf makkelijk

Een elektrische fiets kan ook gewoon jouw leven makkelijker maken.
 
Ongeacht jouw motivatie om met mountainbiken te beginnen, trapondersteuning maakt alles heel wat makkelijker. Je kiest zelf hoeveel ondersteuning je wil gebruiken. Zo bepaal je zelf de moeilijkheidsgraad.
 
Word je moe of wil je sneller thuis geraken? Dan zet je de ondersteuning wat hoger. Wil je je spieren voelen branden tijdens die klim? Dan zet je de ondersteuning op het minimum.

Minder belastend voor spieren en gewrichten

Heb je wel eens last van je spieren of gewrichten, maar wil je toch nog graag een avontuurlijke sport beoefenen? Laat jouw lichaam je niet tegenhouden om plezier te maken en adrenaline door je lijf te jagen.
 
Een mountainbike met trapondersteuning is de ideale manier om je spieren of gewrichten te ontlasten op momenten dat jij dat nodig hebt. Of dat nu tijdens die zware klim is of eerder de dag na een lange nachtshift.
 
Trapondersteuning geeft je de mogelijkheid om toch te sporten op dagen dat je je minder goed voelt.

De perfecte elektrische mountainbike kopen

Hopelijk vind je aan de hand van deze tips de beste elektrische mountainbike die helemaal voldoet aan je verwachtingen.
 
Voor iedereen betekent ‘de beste’ iets anders, want alles is afhankelijk van hoe je de fiets wil gebruiken, hoeveel kilometers je doet en wat je zelf verwacht van je fiets.

Meer...